Veckobrev v.45

Halloj!

Ännu en underbar vecka med klassen har passerat och jag är så otroligt stolt över att vara mentor för 4A. Vi har under hela hösten fått beröm för deras matro i matsalen, helt fantastiska är de!

Vi har under denna vecka avslutat arbetsområdet i samhällskunskap om de svenska minoriteterna. Eleverna har själva fått skriva egna texter om sig själva där de berättar om t.ex. sitt ursprung och vilket/vilka språk som talas hemma. De flesta har fått redovisa inför en mindre grupp, de som inte har gjort det kommer att få möjlighet till detta under nästa vecka. I SO så är det dags för historia och under nästa vecka kommer vi ägna mycket tid åt att repetera forntiden och även börja komma in på vikingatiden. Vi kommer att börja följa en serie som heter Odens rike som kommer att berätta om asatron och vikingatiden.

I svenska har vi denna vecka arbetat med källkritik, vi har kollat på en serie som heter ”är det sant?”. Eleverna har själva fått skriva egna förfalskningar av tidningsartiklar och dessa ska eleverna få läsa upp för varandra nästa vecka, spännande! 🙂 Vi har också börjat med OTK som står för oförberedda talares klubb. Eleverna kommer att få stunder då de ska hålla ett oförberett tal (prata) inför en mindre grupp och även såklart stunder då de ska förbereda sitt tal. Det här gör vi för att eleverna ska vänja sig vid att prata inför mindre grupper men också för att lära dem olika tekniker om vad man ska tänka på när man pratar inför grupp.

Matematiken har haft fokus på omkrets denna vecka och i dag har eleverna fått göra den tredje diagnosen. Det har gått superbra för allihop! Nästa vecka ska eleverna få räkna färdigt kapitel 3 och jag vill påminna om provet som är 21/11, det är prov på kapitel 1,2 och 3.

Vi har haft sporttema denna vecka på engelsklektionerna och eleverna har fått lära sig en sång om sporter. Jag filmade eleverna igår när de sjöng och skickade filmen till er via mail, jag hoppas att ni kunde öppna den. Vi började också med att följa en serie som tar upp engelsk grammatik (the Grammar Company) och i går var det fokus på a/an. Det kommer vi att fortsätta arbeta med nästa vecka.

I NO har eleverna under denna vecka avslutat arbetsområdet om moln och kommer att arbeta med hållbar utveckling från och med nästa vecka.

Avslutningsvis så vill jag göra reklam för bloggen: www.norrbacka07a.se här får ni följa eleverna och få en större inblick i deras vardagliga skolarbete. Om ca en vecka kommer eleverna själva få börja blogga men jag fortsätter att göra det även under nästa vecka. J

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Trevlig helg! 🙂

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se  Marie.holmberg@edu.sigtuna.se


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.45

  1. Tack Malin för dina fina och inspirerande rapporter från arbetet i 4A. Jag var inne och såg filmen ni verkade ha så roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *