Veckobrev v.46

Hej!

Nu är jag tillbaka igen och hoppas att jag håller mig frisk terminen ut, det är roligare att vara med eleverna :). Marie har berättat att eleverna har skött sig exemplariskt när jag har varit borta, SÅ KUL att höra! 🙂

Denna vecka har eleverna fått börja arbeta med historia, vi har repeterat forntiden och har nu börjat med vikingatiden. Vi har hunnit se två avsnitt ur Odens rike som berättar om asatron och vikingatiden. Nästa vecka kommer vi att gå igenom olika historiska begrepp och prata om vikingabyn och vikingarnas resor.

På tisdag är det dags för elevernas första prov i matematik. Det kommer vara prov på kapitel 1, 2 och 3. Jag har bett eleverna att ta hem matteboken för att kunna plugga inför provet. Det finns repetitionsuppgifter längst bak i boken och eleverna har även fått hem extrauppgifter till kapitel 1 och 2. Provet kommer att bestå av två delar och eleverna ha hela lektionen på sig att bli klara (10-11.15). På måndag kommer eleverna att få de sista två multiplikationstabellerna i läxa, tabell 9 och 10. Vi börjar med kapitel 4 på onsdag och då är det dags för multiplikation och division. 🙂

I svenska ha eleverna fått arbeta med adjektiv och pratat om trovärdiga källor. Vi kommer att fortsätta att prata om detta även nästa vecka.

I engelska har eleverna fått fortsätta med a/an och olika sporter. Nästa vecka kommer vi att beröra ord som finns i hemmet.

I NO har eleverna fått påbörja ett arbete om hållbar utveckling.

Avslutningsvis så har jag en hälsning från vår rektor Päivi angående olika regler som eleverna behöver påminnas om.

  1.  Sen ankomst, det ringer in två gånger på morgonen. 8.05 och 8.10, det är inte acceptabelt att komma sent upprepade gånger. Lektionen och skoldagen ska börja 8.10.
    Om det skulle vara någon elev som kommer sent ofta så kommer Päivi att ta kontakt med elevens föräldrar.
  2. När eleverna har slutat för dagen så måste de lämna skolans område. Det är inte okej att hänga kvar på skolgården utan de ska gå hem direkt (om de inte har fritids såklart).
  3. Det har kommit fram att flera elever leker med bollar vid busshållplatsen efter skoltid när de väntar på bussen. Det här är farligt då det nu börjar både bli väldigt halt men också väldigt mörkt på eftermiddagen, tänk på vilka allvarliga skador detta beteende kan bidra till.

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Trevlig helg! 🙂

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se  Marie.holmberg@edu.sigtuna.se


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *