Veckobrev v.47

Hej!

Nu är jag förhoppningsvis här alla dagar fram till jullovet, förkylningen har äntligen gett med sig 🙂

Eleverna har fått läsa mycket denna vecka om vikingatiden och fått svara på frågor. Det är en studieteknik som jag tycker är viktig att lära sig men också något som eleverna behöver öva på. Under nästa vecka kommer jag att gå igenom det sista om vikingatiden och sedan ska eleverna få inleda ett grupparbete som de ska redovisa för klassen onsdag 6 december.

I svenska så har eleverna fått påbörja sina egna faktatexter denna vecka. Vi har tillsammans gjort en checklista och eleverna har fått egna konton på NE.se. Det första utkastet ska eleverna skriva för hand och det ska vara klart onsdag 6 december. Jag kommer då att läsa igenom faktatexterna och ge feedback. När eleverna får tillbaka sina texter kommer de att få möjlighet att förbättra den och då renskriva den på iPaden.

Vi har nu börjat med kapitel 4 i matematiken som handlar om multiplikation och division. Det har gått väldigt bra denna vecka och eleverna verkar tycka att det är roligt. De har fått göra egna multiplikationsrutor som jag har plastat in och kommer sätta på elevernas platser. Denna ska vara som stöd för eleverna under kapitlets gång men målet är såklart fortfarande att de ska kunna multiplikationstabellerna utantill. Då jag var sjuk mån-tis så fick eleverna multiplikationstabell 9 och 10 i onsdags, de har då alltså på sig till nästa onsdag att göra klart dem.
Nästa veckas mattestopp kommer att vara s. 113 uppgift 86, de ska vara klara med detta på torsdag.

Jag visade en app för eleverna igår som heter Toontastic och denna ska de använda under engelsklektionerna. Eleverna blev indelade i par och ska då spela in en egen berättelse som de sedan ska få visa upp på klassen. De ska självklart endast bara prata engelska 🙂 Jag tror att det kommer bli superbra filmer!

I NO fortsätter eleverna att arbeta med hållbar utveckling.

Fredag 1 december kommer det vara ljussamling inför första advent, hela skolan kommer att samlas i idrottssalen och vi kommer sjunga några julsånger tillsammans. Vi samlas först i klassrummet som vanligt 8.10.

Julavslutningen kommer att vara torsdag 21 december, eleverna börjar 8.10 med samling i klassrummet. Efter det kommer vi att gå till idrottssalen för den gemensamma julavslutningen. Vi kommer därefter att samlas i klassrummet och fika. Dagen slutar med rast 9.40-10.00 för eleverna. Vi har några allergiker i klassen så ingenting får innehålla nötter och sedan har vi några som inte tål laktos, gelatin och lite fler saker. Mer info om allergier kan jag ge senare men det viktiga är att inget får innehålla nötter. Jag tycker att det skulle vara superkul om vi kan ha ett litet knytkalas innan eleverna går på jullov.
Jag och Marie kan stå för saft, jag kan även ta på mig att baka en laktosfri mjuk pepparkaka.
Om det är någon/några som skulle vilja baka så hör av er till mig eller kommentera på bloggen.

Avslutningsvis så vill jag meddela att det går magsjuka på skolan och om man blir sjuk är det extra viktigt att vara hemma 48 timmar (2 dagar) utan symptom. Alltså har ert barn fått magsjuka så ska de vara symptomfria (inte kräkas, må illa, ont i magen, feber) i 48 timmar (2 dagar) innan de får komma tillbaka till skolan. Det här är superviktigt då magsjuka har en tendens att spridas fort.

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Trevlig helg! 🙂

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se  Marie.holmberg@edu.sigtuna.se


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *