Veckobrev v.49

Hej!

Vi börjar sakta men säkert närma oss jul och jullov, det märks att det är slutet på terminen då många av eleverna är trötta men jag tycker fortfarande att vi har riktigt bra arbetsro i klassrummet.

Nutidskalendern som vi även har som en frågesportstävling går otroligt bra för 4A, just nu leder vi men då har dock åk 5 inte öppnat lika många luckor ännu. Det är så himla häftigt att se vilken kunskap eleverna besitter när de kan berätta om allt från Anne Frank, Berlinmuren till att bilmärket Skoda kommer från Tjeckien, otroligt häftigt!

Eleverna har under den här veckan fått lämna in sina faktatexter, första utkastet. Jag kommer att läsa dessa under helgen och på måndag kommer eleverna att få möjlighet att renskriva den och förbättra den på sina iPads.

Vi kommer att avsluta arbetsområdet om vikingatiden på tisdag då vi även kommer att börja prata om religion och då ha mest fokus på kristendom. Eleverna redovisade i onsdags och många behöver öva på hur man talar inför grupp då framför allt med ögonkontakt och även att verkligen dubbelkolla att de har följt uppgiften. Detta är något som vi kommer att öva på flera gånger även under nästa termin.

I engelska så har de flesta eleverna nu spelat in sina filmer via appen Toontastic, de som inte är klara kommer att få möjlighet till detta under nästa vecka. Jul kommer vara temat för engelsklektionerna framöver där eleverna kommer att få arbeta med ord, följa muntliga instruktioner för att rita något som har med julen att göra och lite annat. 🙂

I går var det diagnos på kapitel 4 och eleverna fick då inte använda sina multiplikationsrutor. Det gick sådär för de flesta, de behöver fortfarande öva på tabellerna. Multiplikation och division kommer vi att arbeta med även under vårterminen. Nästa vecka är det dags för det sista kapitlet i boken, tabeller och diagram. Det är ett väldigt kort kapitel med endast åtta uppgifter och därför kommer diagnosen göras på torsdagen och kapitlet är klart nästa vecka på fredag. Mattestoppet blir därför att räkna färdigt kapitel 5 tills på fredag och det är inga problem för någon! 🙂
Eleverna har i dag fått tillbaka sina matteprov, jag har gått igenom dessa med var och en. Jag vill att ni tittar på det och skriver ert namn någonstans för att jag ska försäkra mig om att ni har sett det. För mig är det viktigt att ni får se hur det går för ert barn i skolan.

På onsdag är det dags för Lucia och de som är med i kören kommer att samlas i matsalen 7.15 medan de andra börjar som vanligt 8.10 med samling i klassrummet. Vi kommer att få titta på luciatåget direkt på morgonen och sedan återgå till vanliga lektioner vid ca 9.10.

Jag vill påminna om att fritids har stängt måndag 8/1-2018 för att de har planeringsdag!

Avslutningsvis så vill jag påminna igen om att vid magsjuka så ska eleverna vara hemma i 48 timmar från det att de mår bra igen, vi har haft stora problem med magsjuka i klassen och det verkar inte ge med sig ännu. Därför är det extremt viktigt att alla följer detta på grund av smittorisken!

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Trevlig helg på er och hoppas att ni får ett riktigt mysigt andra advent!

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se  Marie.holmberg@edu.sigtuna.se

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *