Veckobrev v.50

Hej!

Jullovet närmar sig och nu har eleverna endast tre riktiga skoldagar kvar plus julavslutningen på torsdag. De är trötta men så är även deras fröken, vi kämpar på och jag tycker att eleverna gör ett superbra jobb!

Vi har arbetat med julen denna vecka på engelskan där eleverna har fått måla julmotiv utifrån att lyssna och titta på en instruktionsvideo. Bilder på hur dessa motiv blev ser ni i slutet av veckobrevet. Eleverna har också blivit klara med sina videor i appen Toontastic, dessa kommer vi att kolla på under nästa vecka 🙂

I matematiken har vi arbetat med det sista kapitlet denna vecka som handlade om tabeller och diagram. Eleverna har fått testa på att göra egna tabeller och stapeldiagram. Jag tycker faktiskt att det har gått bra och fokus denna vecka har varit att skriva svaret med en hel mening, något som alla elever behöver öva på. Jag sitter och håller på för fullt med omdömet i matematik och andra ämnen. Eleverna kommer att få fortsätta träna på multiplikationstabellerna även nästa termin, de sitter inte hos alla ännu men övning ger färdighet! Som jag också berättade för eleverna så använder jag mig av vårt nya system IST där jag för in omdömen och eleverna kan då få en röd eller grön färg. Är det så att någon elev bli röd i matematik denna termin så betyder inte det med automatik att eleven kommer få betyget F i åk 6 utan att den behöver träna mer. Det som är med vårt betyg och omdömessystem är att alla fyra räknesätt är ett och samma kunskapskrav inom matematiken. Är det så att man som elev har svårt med division så blir det kunskapskravet rött även fast eleven kan de andra tre räknesätten. Jag kommer att skriva vad det är eleven behöver öva på så det kommer ni också kunna läsa. Jag kommer att gå igenom med eleverna efter jul hur de kan göra för att gå in och läsa sina omdömen. Det kommer skickas hem en instruktion till er under nästa vecka, just nu är omdömena långt ifrån klara utan jag arbetar för fullt med detta.

Hur som helst så har eleverna hela vårterminen på sig att lära sig och förbättra sig. Jag är som sagt inte orolig utan det kommer att fastna till slut och detta gäller såklart alla ämnen. 🙂

I SO har vi under veckan avslutat vikingatiden och pratat om religion. Vi har diskuterat religionsfrihet och de kristna högtiderna.

I NO har eleverna fått se det sista avsnittet ur serien klimatresan.

I svenska har eleverna fått renskriva sina faktatexter utifrån både kamratbedömning och mina kommentarer. Det ska bli intressant att läsa deras förbättringar och se hur de har tagit till sig kamratbedömningen och mina kommentarer.

Nästa vecka ska vi kolla på Harry Potter och de vises sten, det är den boken som jag har läst högt för eleverna under terminen. Vi kommer att titta på den under tisdagen och sedan kommer eleverna att få sitta i grupper senare för att diskutera likheter och skillnader mellan boken och filmen.

Julavslutningen är på torsdag 21 december, vi samlas som vanligt 8.10 i klassrummet och sedan går vi till idrottssalen där vi ska ha en gemensam julavslutning med åk 4-6. Vid ca 9.00 kommer vi att gå tillbaka till klassrummet för vårt gemensamma fika. Eleverna kan då lämna fikat på morgonen vid samlingen i klassrummet. Eleverna måste senast gå hem 9.37 då jag ska ut på rastvakt 9.40, är det så att eleverna inte har fritids så ska de också lämna skolgården vid denna tidpunkt. Eleverna får alltså gå hem när de har fikat klart, de ska alltså lämna klassrummet senast 9.40 och får då gå innan om de vill. Föräldrarna är hjärtligt välkomna på julavslutningen, tyvärr så kommer jag inte kunna erbjuda kaffe men det kommer finnas saft 🙂

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Trevlig helg på er och hoppas att ni får ett riktigt mysigt tredje advent!

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se  Marie.holmberg@edu.sigtuna.se

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *