Veckobrev v.8

Hej!

Nu är det efterlängtade sportlovet här och eleverna behöver verkligen få vila upp sig. Arbetsron har inte varit på topp de senaste två veckorna så jag hoppas verkligen att det blir bättre efter lovet.

I engelska så har eleverna denna vecka fått redovisa sina omgjorda sagor dock så är det några grupper kvar, dessa kommer att redovisa efter lovet. Riktigt kul var det att se hur deras kreativitet och samarbete har fungerat. De fick också göra ett hörförståelsetest i måndags för att se hur hörförståelsen har utvecklats, detta test var lite svårare än det i hösts. Jag är otroligt imponerad över det goda resultatet, superkul! 🙂 Efter lovet så kommer vi att fokusera mycket på läsförståelse och grammatik.

Eleverna har under denna vecka fått besök av Markus som är lokalpolitiker här i Sigtuna kommun. Det var något som eleverna verkade uppskatta väldigt mycket och jag hoppas att de lärde sig någonting också. Efter sportlovet så kommer eleverna att få debattera om skolfrågor och de har fått börja förbereda sig redan i dag. 🙂

Vi har avslutat kapitlet om addition och subtraktion denna vecka. Eleverna fick göra diagnosen i måndags och jag tycker att det gick bra. Det finns en del finslipningar som behövs göras framför allt gällande uppställning med subtraktion men det är en stor förbättring från i höstas. Nästa kapitel kommer att handla om vinklar och skala. Detta kommer vi att börja med efter lovet och eleverna kommer även att ha ett matteprov i mars. Provet kommer att vara tisdag 27/3 och kommer att handla om kapitel 6 (klockan), kapitel 7 (addition och subtraktion) samt kapitel 8 (vinklar och månghörningar inte skala). Jag skriver detta redan nu så att eleverna kan börja förbereda sig och plugga inför provet.

I svenska så har eleverna fått skriva färdigt sina texter till The Reef och Lise-Lotte kommer även att bedöma dessa. De har också fått tillbaka sina diagnosprov där de testade på adjektiv och verb, dessa ska eleverna ha tagit med sig hem. I svenska kommer eleverna också börja med veckans ord efter lovet, de kommer att få orden på tisdagar och förhöras tisdagen efter.

Inom NO så arbetar eleverna med olika sinnen i grupper och efter lovet är det dags för redovisning. De kommer också att börja arbeta med kroppen efter lovet.

Avslutningsvis så vill jag påminna om att eleverna börjar 8.10 varje dag förutom på måndagar då de börjar 8.30. Det är såklart superviktigt att de kommer i tid så att de inte missar början av en lektion.

Sjukanmälan görs på nr: 08 591 267 30, kom ihåg att ringa varje dag.
Missa inte bloggen: www.norrbacka07a.se

Vi önskar er alla ett riktigt härligt sportlov! Vi ses igen måndag 5 mars 8.30!

Vänligen

Malin Andreassen och Marie Holmberg
malin.andreassen@edu.sigtuna.se

Marie.holmberg@edu.sigtuna.se


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *